Voordelen van glazen buitendeuren: Licht, luxe & duurzaam!

Deuren met glas hebben een plek veroverd in moderne woningen. Ze maximaliseren de natuurlijke lichtinval en creëren een gevoel van ruimtelijkheid, waardoor de ruimtes in je woning lichter en groter aanvoelen. Deze deuren vormen niet alleen een prachtig visitekaartje voor je woning, maar verwelkomen gasten ook op een stijlvolle manier.
Benieuwd naar wat glazen buitendeuren zo bijzonder maakt? In deze blog gaan we dieper in op de veelzijdige opties en voordelen van deze stijlvolle deuren!


Wat is een glazen buitendeur? 

Een glazen buitendeur is een deur die hoofdzakelijk bestaat uit glas in een frame van aluminium of staal. Deze deuren combineren functionaliteit en esthetiek door natuurlijk licht binnen te laten en een naadloze overgang tussen binnen en buiten te creëren.

Of je nu op zoek bent naar een moderne uitstraling of een klassieke charme, glazen buitendeuren bieden een veelzijdige oplossing die zowel praktisch als stijlvol is.

Enkele voordelen van glazen buitendeuren zijn:

1. Natuurlijk licht 
Een van de grootste voordelen van glazen buitendeuren is de toename van natuurlijk licht in je ruimte. Dit vermindert de noodzaak van kunstlicht wat kan leiden tot energiebesparing en zo dus ook lagere energiekosten. Bovendien draagt een goed verlichte ruimte bij aan een positieve sfeer en kan het welzijn en de productiviteit verhogen, zowel thuis als op kantoor.

2. Luxueuze uitstraling
Glazen buitendeuren zijn een stijlvolle toevoeging die een luxe en verfijnde uitstraling geven. Dankzij hun strakke en elegante ontwerp, hoogwaardige materialen en mogelijkheden voor maatwerk, brengen ze een gevoel van exclusiviteit en moderniteit in de ruimte. 

3. Isolator voor warmte en geluid 
Glazen buitendeuren bieden niet alleen een esthetische meerwaarde, maar dienen ook als effectieve isolatoren voor zowel warmte als geluid. De hoogwaardige glaspanelen en frames zorgen voor een uitstekende thermische isolatie, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en energie-efficiëntie wordt bevorderd. Daarnaast helpen ze om geluidsoverdracht tussen ruimtes te verminderen, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele leefomgeving. 

4. Duurzaam
Een glazen buitendeur is eveneens een milieubewuste optie. Hoogwaardig glas staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Bovendien worden moderne deurframes vervaardigd uit duurzame materialen zoals aluminium of roestvrij staal.

 

Glassoorten  


Er bestaan diverse glastypes: 

Transparant glas: Dit type glas is ideaal voor wie maximale transparantie wil en een open gevoel in de ruimte wil. Het zorgt voor een naadloze overgang tussen kamers en maximaliseert de natuurlijke lichtinval, wat bijdraagt aan een licht en luchtig interieur.

Matglas: Matglas biedt de perfecte balans tussen privacy en lichtinval. Matglas kenmerkt zich door haar typisch uitzicht: het glas is niet volledig doorzichtig, maar het laat wel nog licht door.

Zwart getint glas: Getint glas geeft je woning niet enkel een chique uitstraling, maar het combineert ook de voordelen van matglas én transparant glas. Er zijn verschillende tinten beschikbaar, van licht tot donker, zodat je kunt kiezen welke het beste past bij de stijl en sfeer van je woning.

Figuurglas: Figuurglas is en type glas met een decoratief patroon of reliëf, waardoor het privacy biedt terwijl het nog steeds natuurlijk licht doorlaat. Het kan worden gebruikt in combinatie met dubbel- of tripple beglazing.


Zo zie je maar: glazen buitendeuren hebben veel voordelen! Wil je meer inspiratie opdoen of ben je benieuwd naar de verschillende stijlen en opties die beschikbaar zijn? Neem snel contact met ons op en we helpen je met al je verdere vragen!