Project Villa 22°

Geslaagde samenwerking tussen Group Ceyssens en Dreessen Willemse Architecten

Dreesen Willemse Architecten contacteerden Group Ceyssens voor een pittige uitdaging: de integratie van een minimalistisch raamsysteem in een architectonisch hoogstaande villa met zichtbeton en houten accenten in de gevelstructuur.

Concreet gaat het om gemotoriseerde schuiframen met een groot glasoppervlak om maximale transparantie te krijgen en drievoudig zonwerend veiligheidsglas voor een maximale isolatie. De profielen moesten zowel van binnen- als van buitennuit zo goed als onzichtbaar zijn en uiteraard geldt dat ook voor de onzichtbare verankeringen.

Dit project illustreert heel mooi dat minimalistisch aluminium schrijnwerk meer doet dan het opvullen van de gaten in een betonnen skelet en wel degelijk een extra esthetische dimensie kan toevoegen aan een concept.

Om van een dergelijke complexe opdracht een succes te maken moeten alle betrokken partijen – de bouwheer, de architect, de aannemer van de betonwerken en de raaminstallateur – van bij de start nauw samenwerken om tot een optimaal resultaat te komen. Het hele plaatje vanaf het onderwatervenster in het zwembad over de knooppunten van de koudebruggen tot en met de technieken moest tot in de puntjes uitgewerkt worden. Het klassieke adagium ‘kom maar eens kijken als de blauwe steen ligt’, ging hier echt niet op, maar het eindresultaat is wel schitterend.

Group Ceyssens en Dreesen Willemse Architecten wensen de eigenaars veel woonplezier en comfort in hun prachtige Villa 22°.