STRAK EN SLANK!

DE BELANGRIJKSTE DESIGNTRENDS VOOR JE RAMEN EN DEUREN IN 2024

Bij het plannen van de bouw of renovatie van je woning is het essentieel om oog te hebben voor de nieuwste designtrends die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bijdragen aan energie-efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksgemak.

Je ramen en deuren zijn van je woning misschien wel de belangrijkste visuele stijlelementen. Ze bepalen niet alleen het uitzicht van je huis maar ook het licht en het ruimtelijk gevoel binnen. Ben je benieuwd welke designtrends de look & feel van onze ramen zullen bepalen?  We lichten je alvast twee trends toe die eruit springen.

 

ULTRASLANKE RAAMPROFIELEN:

Minimalisme voert de boventoon in de designtrends van 2024 en zal dit de komende jaren voortzetten, met een nadruk op ultraslanke raamprofielen, ook wel bekend als minimalistic windows. Deze raamprofielen bieden niet alleen een moderne uitstraling, maar creëren ook een groter glasoppervlak. Hierdoor stroomt er meer natuurlijk licht je woning binnen en ontstaat er een onbelemmerd zicht op de omgeving, waarbij binnen en buiten harmonieus samensmelten. Daarnaast kenmerken deze minimalistic windows zich door hun stevigheid en uitstekende isolatie-eigenschappen. De tot de essentie gereduceerde raamprofielen laten zich naadloos in de vloer, het plafond of de muur integreren, wat resulteert in een 'opvallend onopvallend' effect dat perfect aansluit bij de hedendaagse designtaal. Hierdoor ontstaan nieuwe architecturale mogelijkheden en een strak, eigentijds ontwerp. Vraag gerust ons advies en je zal verbaasd zijn over wat er allemaal mogelijk is.

 

STEELLOOK IN ALUMINIUM:

Voor liefhebbers van een meer rustieke, landelijke stijl is er een opvallende trend. Voor pastorijwoningen en hoevewoningen koos men traditioneel voor  stalen ramen met klassieke kruisverdelingen. Tot op vandaag blijft die vorm behouden maar kiest men wel steeds vaker voor aluminium profielen die eruit zien als stalen profielen. Deze zogenaamde steellook-ramen zijn veel lichter maar wel even stevig als stalen profielen. De productie van deze aluminium profielen is minder complex en arbeidsintensief en daardoor een stuk goedkoper dan staal. Niets dan voordelen dus terwijl het klassieke ontwerp gerespecteerd blijft. Ook voor industriële gebouwen en lofts, de absolute tegenpolen van rustieke woningen, kiest men om dezelfde redenen steeds vaker voor aluminium ramen die eruit zien als stalen ramen. Al onze aluminium ramen in steellook zijn inbraakveilig, onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in allerlei afwerkingen en kleuren. Neem zeker even contact met ons op als je voor deze tijdloze eye-catchers wil gaan!