Let op voor koudebruggen!

Thermische onderbreking garandeert je een perfecte isolatie

Als je op zoek gaat naar de perfecte nieuwe ramen kom je waarschijnlijk de termen koudebrug en thermische onderbreking tegen. Maar wat is dat precies een koudebrug en heb je die thermische onderbrekers echt nodig? We lichten het je graag even toe.

Een koudebrug is een plaats in je raam waar de thermische weerstand lager is dan in de rest van de constructie. Dat kan tot warmteverliezen leiden en dus tot een minder goede isolatie, een slechtere EPC-waarde enz. Vooral aluminiumramen hadden in het verleden niet zo’n beste reputatie qua isolatiewaarde. Dat willen we natuurlijk vermijden en dat kan relatief eenvoudig met de juiste thermische onderbreking.  Een thermische onderbreking is een stuk kunststof in aluminium ramen dat een koudebrug tussen de binnen- en buitenkant vermijdt. Zo wordt de isolatiewaarde verhoogd, dalen de warmteverliezen en dus ook je energiekosten. Goed voor de planeet en goed voor je portemonnee.

Fabrikant Aliplast bv. werkt met hoogisolerende noryl strips die de isolatiewaarde van je ramen spectaculair verbeteren tot een U-waarde tussen de 1,5 en 0,8 W/m²K. Als je dan bovendien een goede thermische onderbreking van je profielen combineert met super isolerend dubbel of driedubbel glas, zit je gegarandeerd goed voor een optimaal isolatieresultaat.

Foto Aliplast