Hou het hoofd en je woning koel!

We houden allemaal van de zomer en de zon, maar we kregen de voorbije jaren wel regelmatig te maken met hittegolven en dat is geen pretje. Naar verwachting zullen deze extreme temperaturen de volgende jaren steeds vaker voorkomen. Je woning aangenaam fris houden, belooft dan ook een hele uitdaging te worden, zeker nu we onze woningen alsmaar beter isoleren. Die isolatie helpt uiteraard om de warmte buiten te houden, maar er zit ook een schaduwkant aan: eens de warmte in je woning is binnen gedrongen, is het bijzonder moeilijk om je leefruimtes opnieuw koel te krijgen. Dat kan je natuurlijk verhelpen met een krachtige airco, maar dan blaas je de financiële voordelen van een energiezuinige woning letterlijk de lucht in. Zoals zo vaak is voorkomen beter dan genezen en daarvoor kan Group Ceyssens je enkele oplossingen aanbieden: zonwerend en isolerend glas, screens of een combinatie van beide.


1. ZONWEREND GLAS

Zonwerende beglazing is een onzichtbare en onderhoudsvriendelijke oplossing om overdadig zonlicht en zonnewarmte te beheersen. De speciale coating houdt de warmte deels buiten, maar laat wel het daglicht binnen. Zonwerend glas houdt de warmte tot 60% beter tegen dan standaard dubbelglas. Het is eenvoudig toe te passen en vraagt geen extra plaatsing- of onderhoudskosten. Bovendien kan je zonwerende beglazing probleemloos koppelen aan andere glasfuncties zoals thermische isolatie, veiligheidsglas of akoestische isolatie.


2. SCREENS

Een screen is in essentie een zonwerende glasvezeldoek die in zijgeleiders aan de buitenkant van het raam gemonteerd wordt. Screens bestaan zowel als een mooi geïntegreerd inbouwsysteem in je gevel of als een opbouwsysteem voor een renovatieproject. Je kan kiezen voor een manuele elektrische bediening of, en dat is sowieso beter, een volautomatische bediening met sensoren die reageren op licht en warmte. Moderne screens zijn erg duurzaam en robuust. Ze weerstaan zelfs aan windsnelheden tot 130 km/u!
Doordat screens de zonnestraling blokkeren nog voor ze het glas bereikt, voorkomen screens dat het in huis te warm wordt. Met buitenzonwering kan  je heel flexibel zelf bepalen in welke mate je de zon weert: minimaal tijdens de wintermaanden, maximaal tijdens de zomermaanden.  

 

Ondertussen werkt de Group Ceyssens reeds volop aan de oplossing van de toekomst: dynamisch glas dat de eenvoud en efficiëntie van zonwerend glas koppelt aan de flexibiliteit van buitenzonwering.