Group Ceyssens kiest resoluut voor duurzaamheid!

Als een onderneming vandaag en in de toekomst succesvol wil zijn, kan dit enkel op een duurzame manier. Group Ceyssens trekt al langer de groene kaart, en met resultaat! Daarom creëerden we ook het Cgreen logo dat onze ecologische ambities symboliseert.

 

Energieneutrale productie

We beschikken over een reeks zonnepanelen op het dak én op een schans waarmee we het hele bedrijf self supporting voorzien van groene energie. De zonnepanelen op onze site genereren ongeveer 1,3 megawatt aan elektriciteit, ruim voldoende voor de elektriciteitsbehoeften van onze productie, onze kantoren en het show house. Die filosofie zetten we ook door in de vergroening van ons wagenpark. Alle wagens op fossiele brandstof worden systematisch vervangen door elektrische en hybride wagens.

Dit maakt van de Group Ceyssens het enige bedrijf in de Benelux dat zijn isolerend glas 100% energieneutraal produceert.

 

Superisolerende ramen en deuren

Glas maar ook ramen en deuren kunnen een heel grote invloed hebben op het energieverbruik van je woning. Daarom  proberen we onze klanten steeds te overtuigen om gebruik te maken van drievoudig glas in combinatie met alu profielen. Alu profielen zijn in tegenstelling tot PVC en hout erg duurzaam, hebben weinig tot geen onderhoud nodig en zijn tijdloos. Drievoudig glas heeft een zeer lage U-waarde en hoe lager deze U-waarde ligt, hoe minder warmteverlies doorheen de beglazing gaat. Als je daar bovenop ook kiest voor zonwerende beglazing scoor je dubbel: thermische isolatie in de winter en zonwering in de zomer. Close to perfection!

 

Intensieve recyclage en afvalbeheersing

Het Ceyssens personeel wordt voortdurend gesensibiliseerd om op de juiste manier te recycleren. De nieuwe volautomatische productiehal draagt bovendien bij tot een drastische beperking van onze snijverliezen. Dankzij het nieuwe computergestuurde productieproces worden de glasplaten zo optimaal mogelijk versneden waardoor de restfractie van de glasplaten tot een absoluut minimum beperkt blijft. Glas is trouwens geen afval maar wel een waardevol product dat perfect kan gerecycleerd worden.

Maar het is niet omdat we het enige bedrijf in de Benelux zijn dat zijn isolatieglas met eigen groene stroom produceert, dat we gaan rusten op onze lauweren.  Samen met onze technologiepartners blijven we werken aan een kleinere ecologische voetafdruk van onze onderneming en onze producten.